Duurzaam Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo), wordt ook wel duurzaam ondernemen of maatschappelijk ondernemen benoemd, is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet). Dus de welbekende de ”triple-P-benadering”. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft aanbevelingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen opgesteld, de zogenaamde OESO-richtlijnen. Deze richtlijnen maken duidelijk wat overheden van het gedrag van bedrijven mag verwachten.

KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

Als ondernemer hechten we veel waarde aan de OESO-richtlijnen voor maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen. Zo zijn onze producten gecertificeerd met internationale keurmerken. Daarnaast steunen we ook goede doelen zodat we naast actief ondernemen ook sociaal betrokken zijn. Dankzij de milieu vriendelijke productie van onze leveranciers zorgen we ook goed voor ons milieu. Voor ons is maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk en doen ons best om dit principe zo goed mogelijk na te streven.

Al meer dan 115 jaar is de naam Rauch onlosmakelijk verbonden met hoogwaardige kwaliteitsmeubels geproduceerd volgens de strengste standaards, made in Germany. Wij bieden onze klanten uitsluitend hoogwaardige, veilige materialen, een goede afwerking, een modern design, functionaliteit en duurzaamheid- en wel tegen betaalbare prijzen.

Een verantwoordelijke kijk op milieu en maatschappij speelt voor ons een doorslaggevende rol. Wij streven er nadrukkelijk naar om duurzame meubels te produceren. Als onderneming betrekken wij bijvoorbeeld ons hout uitsluitend uit regionale, duurzame bosbouw en zijn wij PEFC-gecertificeerd. Rauch werd hervoor in 2014 onder andere met de ”Duitse duurzaamheidsprijs” onderscheiden.