Hoogsensitiviteit (HSP-er) & Interieur Inrichting

Hoogsensitiviteit (HSP-er) & Interieur Inrichting

HET NIEUWE WONEN IS IDEAAL! 


Als we toe zijn aan een nieuw interieur dan proberen we met zo veel mogelijk factoren rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe trends die we willen volgen, de kleuren van het jaar die door een derde partij bepaald wordt en de mening van onze familie en vrienden weegt ook zwaar. Maar heeft u wel stil gestaan of het interieur wat u kiest ook wel bij uw hooggevoeligheid past? 
En nu het volgende...hooggevoeligheid en interieur keuze? Denk dus bijvoorbeeld aan een persoon die hooggevoelig is, ook wel bekend als ''HSP-er'' (Highly Sensitive Person).


Ohhh oke... en de vraag waarom we interieurkeuze en hooggevoeligheid met elkaar verbinden? Een belangrijke feit is dat 20% van de bevolking hooggevoelig is. Maar wat betekent hooggevoeligheid en bij wie komt deze voor? Hooggevoeligheid komt zowel bij de mannen als bij de vrouwen voor. Hooggevoeligheid speelt net zoals bij ouderen ook bij kinderen een belangrijke rol. Om u zelf of een ander als ''HSP-er'' te kunnen ''labelen'' is het belangrijk om te achterhalen of de typische kenmerken van hooggevoeligheid bij u voorkomt. Zie het absoluut niet alsof het heel erg negatief is om hooggevoelig te zijn. Zo zie ik het juist als een gave dus als een extra kracht. Het gaat er puur om hoe gaat de persoon die hooggevoelig is hiermee om.
TYPISCHE KENMERKEN VAN HSP-ER:


 1. U houdt niet van harde geluiden
 2. U vindt hoe iets aanvoelt, de textuur van iets belangrijk
 3. U voelt anderen goed aan
 4. U pikt de sfeer in een ruimte snel op
 5. U bent gevoelig voor de effecten van cafeïne
 6. U kijkt niet graag naar gewelddadige films
 7. U heeft moeite met opgelegde veranderingen
 8. U wordt vaak verlegen gevonden vooral vroeger
 9. U kunt niet meer goed nadenken als je honger heb
 10. U trekt zich bij drukte of tijdens drukke dragen liever terug
 11. Uw geur- en smaakgevoel is sterk ontwikkeld
 12. U heeft moeite met planning en krijgen van structuur
 13. U bent vaak plichtsgetrouw en perfectionistisch
 14. U heeft sneller last van stress en fysieke klachten als hoofdpijn, maag/darmklachten, vermoeidheid
 15. U vindt het lastig om grenzen aan te geven, staat altijd klaar voor anderen


RUST IS DE BASIS 

Hooggevoelige mensen hebben rust en stilte nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Daarom moeten zij specifieke eisen stellen aan het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een flexibele woon- en werkplek. Daarnaast is een goede rustige basis heel erg belangrijk. Neutrale basis en naturel tinten kleuren zijn erg belangrijk. De zachtheid van textiel voor een aangename akoestiek en een ontspannen thuisgevoel spelen ook een belangrijke rol. Op deze manier ervaart de hooggevoelige persoon zo min mogelijk prikkels uit haar/zijn eigen leef omgeving. HSP-er is een menstype dat het best functioneert in een rustig interieur waar hij/zij  op zijn/haar gemak kan zijn. GOEDE VERBINDING

Indien u hooggevoelige eigenschappen heeft dan beleeft u de indrukken intenser, zoals felle kleuren, drukte, geluid en stemmingen van anderen. Het nieuwe wonen is dan ideaal. Zo houdt u rekening met de ruimtes in huis waar u rustig en geconcentreerd kunt werken of kunt ontspannen. Op deze manier gaat u zich in uw eigen huis ook echt thuis voelen. Daarnaast is het ook belangrijk dat uw interieur ook een goed gevoel van gast vrijheid uitstraalt. Want op deze manier kunt u zich met de uw familie en vrienden die u erg lief heeft verbinden. Immers een interieur waarin iedereen zich goed voelt maakt die verbinding mogelijk. 
FENG SHUI LEER

Feng Shui streeft naar het verbeteren van de omgeving waarin we leven, het harmoniseren van de het milieu en alles wat ons omringt, zoals ons huis. Er zijn veel do's bij Feng Shui, maar ook de nodige don't's. De vertaling van Feng Shui is aarde en hemel. Het is gebaseerd op principes van Chinese metafysica, zoals Ba Gua, de Vijf Elementen en het concept Chi-energie. Deze oude traditie (ouder dan 4000 jaar) werd bestudeerd en ontwikkeld door de Chinese cultuur. Feng Shui gaat ervan uit dat we kleine deeltjes in de ruimte zijn en dat allerlei soorten energie vanuit het universum, ons zowel fysiek als emotioneel beïnvloeden.Uw huis of beter gezegd de inrichting van uw woning is een spiegel van hoe u zich voelt. Is uw huis rommelig dan heeft dat een effect op u. Dit geldt ook als uw huis netjes opgeruimd is. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de factoren die u onrustig maken of zorgen dat het rommelig wordt waaraan u zich ergert en hierdoor moe, lusteloos of juist gespannen voelt. Om uw gevoel in  huis te verbeteren kunt u gebruik maken van de Feng Shui leer. Met behulp van Feng Shui leer ontdekt u op welke wijze u de energie, de sfeer en hiermee uw gevoel in huis kunt verbeteren. Om een simpel voorbeeld te geven, een klok die niet meer werkt kunt u beter weg doen op deze manier wordt de energie in de kamer niet geblokkeerd. Dit geldt ook voor de meubels met scherpe randen. 
In Feng Shui wordt aanbevolen dat de hoeken van meubels niet scherp zijn. Scherpe hoeken versnellen de energie en schakelen die uit, leiden energiestromen in de verkeerde richting. Het is beter om meubels met ronde hoeken te hebben. Kortom let heel goed op de kleurkeuze en de design van uw meubels. 250,-
Waardebon

Powered By OpenCart Your Store © 2017